Nyitott bíróság

Fenntartó és működtető:
Szigetvári Tankerületi Központ. 7900 Szigetvár, Deák Ferenc tér 16. tel : +36 73 795 215 szigetvar@kk.gov.hu.

7838, Vajszló Iskola u. 1. tel : +36 (73) 485 091
vajszlosuli@gmail.com

Főoldal

Nyitott bíróság 2019.05.28

 

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a Pécsi Törvényszék „Nyitott Bíróság” programjához csatlakozva 2019. május 28-án Vajszlón, a Kultúrházban rendezte meg közös bűnmegelőzési rendezvényét a „Gondold át!” című színházi performanszt.

A rendezvény célja, hogy a fiatalkorúak felismerjék a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények elkövetési formáit, ne váljanak elkövetőkké illetve áldozatokká, továbbá a bírósági szervezettel, az igazságszolgáltatással kapcsolatban szélesítsék ismereteiket.

A közel 200 felső tagozatos diák és pedagógus, akik a vajszlói Kodolányi Általános Iskolából, valamint a Baksai Általános Iskolából érkeztek, a színpadon egy kábítószer-kereskedelemmel kapcsolatos bűncselekményt láthattak, amelyet egy perszimuláció követett. A színdarabot a közönséggel való interaktív beszélgetés követte, amelyben a diákok szabadon kérdezhettek a bírósági és rendőrségi szakemberektől. 

A rendezvény a Területi Kisebbségi Kapcsolattartási Munkacsoport támogatásával valósult meg.

Mindig figyeljenek rá, hogy olyan társasággal menjenek szórakozni, akikben megbíznak és társaikat soha ne hagyják egyedül! A szórakozóhelyen ne hagyják őrizetlenül a poharat, de a legfontosabb, hogy mondjanak nemet, ha valamilyen tiltott vagy számukra ismeretlen szerrel kínálják őket!

20190528 104720